Teknoloji devi, Hindistan’da gerçekleştirilen Google etkinliğinde yapay zekanın reçetedeki doktor el yazısını çözeceğini duyurdu. Google Hindistan Araştırma Direktörü Dr. Manish Gupta, yapay zekayı bir tıbbi reçetenin el yazısı içeriğini doğru bir şekilde deşifre ettiği bir örnekle duyurdu.

GOOGLE LENS UYGULAMASI İLE ÇEVRİLECEK

Google, anlaşılmaz metinleri çevirmeye çalışıyor. Arama devi, Hindistan’daki yıllık konferansında doktorların el yazısını çözmek için eczacılarla birlikte çalıştığını duyurdu. Google Lens’te kullanıma sunulacak olan özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine veya fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak. Google yöneticisi, görüntü işlendikten sonra uygulamanın notta belirtilen ilaçları algılayıp vurguladığını gösterdi. Şirketten yapılan açıklamada, “Uygulama eczacıların el yazısı tıbbi belgeleri dijitalleştirmesine yardımcı bir teknoloji görevi görecek, ancak yalnızca bu teknolojinin sağladığı çıktıya dayalı olarak hiçbir karar verilmeyecek” dedi.

Şirket, özelliğin lansmanı için herhangi bir tarih paylaşımında bulunmadı ancak “bu sistemin hazır olması için daha yapılacak çok iş olduğunu” açıkça belirtti.

Editör: Kübra Kırkıl