Şarkıcı Gülşen, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmış, 29 Ağustos'ta da tahliye edilmişti. Halen ev hapsinde olan Gülşen'in tutuklanmadan 1 ay önce verdiği konserde de ezan okunduğu anda konserini yarıda kestiği ortaya çıktı.

Odatv, Gülşen'in konserinde ezana saygı gösterdiği ayrıntıya ait bir video yayınladı. Gülşen, 23 Temmuz 2022 tarihinde Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin düzenlediği 22. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne aldı.  Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Gülşen'in kıyafetine yönelik sarf ettiği, "Hoşuma gitmedi, kapalı görmeye alışık değiliz" ifadeleri de sosyal medyada gündem oldu.  

Odatv, o konserden dikkat çeken bir görüntüye ulaştı.

Gülşen, tutuklanmasından 1 ay önce çıktığı konserde okunan ezan karşısında konseri durdurduğu ve "Tam zamanında söylemişim. Dinleyelim ve devam edelim olur mu" dediği görüldü.  

EV HAPSİNİN KALDIRILMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Gülşen'in avukatı Emek Emre savcılığa dilekçe sunarak müvekkili Gülşen'in ev hapsinin kaldırılmasını talebinde bulunmuştu.

Yapılan değerlendirme sonucunda şarkıcı Gülşen'in talebi reddedilerek ev hapsinin devamına karar verildi.

Editör: Yadigar Hanım