Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sözcü Gazetesini ziyaret etti. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüşen Uysal, TÜİK ile ilgili flaş iddialarda bulundu.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile vatandaşın çarşı ve pazardaki enflasyonunun birbirini tutmadığını ifade eden Uysal, "Talimat verilmiş, TÜİK sene sonundan itibaren enflasyonu düşürecek. Vatandaşımız hiç TÜİK'e falan bakmasın. Markete, pazara, bakkala, alışveriş merkezine gittiğinde aldığı ürünün fiyatı düşüyor mu, düşmüyor mu ona baksın. Soğan tüccarı kovalayarak çözemezsiniz. Bu şark kurnazlığı, sorumluluğu kendi üzerinden atmak. Hadi dünümüzü çaldınız ama yarınlarımızı çaldırmayacağız" dedi.

TÜİK'İN ENFLASYON RAKAMLARI İLE ENAG'IN ARAŞTIRMALARI UYUŞMUYOR

Öte yandan bağımsız araştırma şirketi ENAG’ın yayımladığı veriler ile TÜİK’in açıkladığı rakamlar arasında büyük fark var. Yıl başında asgari ücret için yapılan zammın enflasyon karşısında erimesi, ara zamla artırılan asgrai ücret miktarının açlık sınırının altında kalması, veriler arasındaki farklılık gibi pek çok konu tartışmaları beraberinde getirirken TÜİK’in madde sepeti verilerini yayımlamayı bırakması verileri karşılaştırmaya engel oluyor. ENAG, vatandaşın gıda, giyim, barınma, iletişim, ulaşım gibi giderlerinde yaşanan fiyat artışını tek tek paylaştı. ENAG'ın yayımladığı tablo ve fiyat artış oranları ile TÜİK verileri arasındaki tutarsızlık dikkati çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ise enflasyon oranını düşük açıklayarak vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yıllık bazda enflasyonu yüzde 85,51 olarak açıklamıştı.

Editör: Yadigar Hanım