GENEL ŞARTLAR

T.C. Vatandaşı olmak,

İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

ÖZEL ŞARTLARA DA HAİZ OLUNMALI

Genel şartların yanı sıra adayların ilanlara göre belirlenen özel şartlara da haiz olması gerekmektedir. Genel şartlara haiz olanlar özel şartlara da haiz olduklarında ilanlara başvuru yapabilirler.

EGM BEKÇİ ALIMI

İŞKUR üzerinden yapılacak olan bekçi alımının şu an için sadece özel sektörde geçerli olacağı aktarıldı. EGM bekçi alım başvuru tarihi henüz netleşmezken, bu yıl kamuya 10 bin bekçi alımının beklendiği ifade edildi. Alımlarla ilgili Polis Akademisi Başkanlığı’nın önümüzdeki günlerde duyuru yayımlaması bekleniyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu bekçi alımı için başvurular da İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Bu doğrultuda adaylar e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yayımlanan ilanlar kapsamında 18 bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Bu ilanlar hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızla anında paylaşacağız.

Editör: TE Bilişim