Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın otizmli bir çocuk ve annesiyle arasında geçen diyalog sosyal medyaya damga vurdu.

Videoda Yıldız, yolda arıza yapan bir İETT otobüsünü görüyor ve makam aracını durduruyor. İETT’nin arıza yapması nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar videoda yer alırken Yıldız, otizmli çocuğu okuluna makam aracıyla gönderiyor.

Videonun sonunda yer alan Belediye amblemi ve başkanın adı sonrası propaganda videosu olarak değerlendirilen video sosyal medyaya damga vurdu. Videodaki ifadeler ve davranışlar sosyal medyada mizansen olarak değerlendirilirken yazar Mücahit Avcı da, belediye başkanı Yıldız’a tepki gösterdi.

Avcı paylaşımında, “Oyunculuk güzel, çekim açıları da amatör bir video izlenimi vermek için iyi kurgulanmış ama bir sorum var Megane sizin makam aracınız ise Beyoğlu’nda sürekli gördüğümüz çakarlı Mercedes kimin makam aracı?” ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ BAŞKAN HABERERK'E CEVAP VERDİ!

AKP'li Haydar Ali Yıldız, Habererk'in paylaştığı kendisiyle ilgili habere Twitter'dan bizi etiketleyerek cevap verdi.

Biz de Habererk olarak cevap hakkına saygımız gereği AKP'li Başkan'ın cevabını yayınlıyoruz.

Yıldız, Mücahit Avcı'nın paylaşımını alıntı yaparak şu ifadeleri kullandı:

"1- Mercedes makam aracım hiç olmadı. 2- Videodaki olay kurgu değil. Görüntülerin tamamını size izletebilirim. 24 saat içinde Mercedes’in sahibini siz bulacak ve videonun kurgu olduğunu da ispat edeceksiniz. Aksi halde yalancı, haysiyet düşmanı ve müfteri ilan edeceğim sizi!"

Editör: TE Bilişim