GÜNLER SONRA GELEN TWİTTER DESTEĞİ

Akşener, "Mansur Yavaş yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Twitter hesabı üzerinden Mansur Yavaş’a destek mesajı paylaştı.

Akşener, Mansur Yavaş’ın yalnız olmadığını belirtti.

Meral Akşener, şu paylaşımı yaptı:

* Milletimizin hakkını savunan, Ankaralı hemşehrilerimize dürüst ve kaliteli belediyecilik anlayışıyla hizmet eden başkanımız #MansurYavaşYalnızDeğildir.

* Bu çamur atma girişimleri, iktidarın millet iradesinden ne kadar uzaklaştığının, milletimize nasıl yabancılaştığının göstergesi.

İSMAİL TÜRK SORMUŞTU

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk, Mansur Yavaş’ın uğradığı iftiraya farklı bir açıdan bakarak “Mansur Yavaş’a yapılan çirkin iftiraya İYİ Parti neden tepki göstermiyor?” diye sormuştu.

İsmail Türk yaptığı açıklamada “Geçmişi entrikalarla, karanlık iş ve ilişkilerle dolu, Sinan Aygün üzerinden, dürüstlük timsali, Türkiye’nin alkışladığı, takdir ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yapılan çirkin, iftira ve suçlama tezgâhına, Türkiye’de sağduyu sahibi, yolsuzluğa, talancılığa bulaşmamış, herkes tepki gösterirken, Ankara Büyükşehir Belediyesinden Genel müdürlük ve kadro almak için sıra giren İYİ partililerden, İYİ Parti’nin yönetim kadrosundan veya daha alt düzeyden neden ses çıkmamaktadır.” demişti.

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve üç CHP’li belediye meclis üyesini rüşvetle suçlamıştı.

Aygün'ün iddiaları ve açıklamaları sonrası İçişleri Bakanlığı, iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

* ‘Kaset, ses kaydı açıklayacağım' diyorsunuz. Ve ardından çıkıp diyorsunuz ki ‘Benden okul parasını istediler'. Daha önce bu büyük rant verilirken haksız ve haram mal verilirken kendisine denilmiş ki ‘Bir okul yap' o okuluda yapmamış. Sonra diyor ki ‘Mahkeme iptal etti, ben yapacaktım'.

* Ne olursa olsun ahlaki olarak, size bir rant verilmişse yanlış hadise ama bir okul yapmanızı istenmişse siz de o okulu yapmadıysanız bedelini götürüp belediyeye vermiş olmanız gerekiyordu.

Editör: TE Bilişim