CHP'de büyük tartışma yaratan rant yolsuzluğu iddiası Çayyolu'nda yapılacak büyük bir konut inşaatını hedef alıyor. Çayyolu sakinlerince oluşturulan kimi internet haber sitelerinde yer alan haberlere göre rant yolsuzluğu iddiasının ayrıntıları şöyle:

Memurlar.net’in haberine göre; EMA Havuzlu Konakları 79 konağı içeren bir proje olarak gündeme geldi. İlk olarak konak sayısı 188'e çıkarıldı. Proje sahibi EMA ekonomik krize dayanamadı, battı. İnşaatın yeni sahibi 14 Mart 2011'de Büyükşehir Belediyesi'nden yoğunluğun yeniden arttırılması kararı çıkarttı. 188 konut da bu kez 892'ye çıkarıldı. Karar Büyükşehir İmar Komisyonundan CHP'li ve MHP'li 4 komisyon üyesinin 4 red oyuna karşın AK Partililerin 5 oyuyla kabul edildi. Karara ret oyu veren CHP'lilerin tavrı Yenimahalle Belediyesi'nde değişti. Yenimahalle Belediyesi aynı konuyla ilgili 1/1000 ölçekli plan değişikliğine tamam dedi.

İDDİALARIN GÜRSEL TEKİNLE İLGİLİ YÖNÜ

Şengül bu karar sonrasında; "tenzili rütbeye uğramış" CHP'li bir yöneticinin selamıyla bir iş adamının kendisine geldiğini ve dava açmaması karşlığında rüşvet teklif ettiğini bu rüşvet teklifinin 300 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tenzili rütbeye uğramış CHP'li yöneticinin Gürsel Tekin olduğu belirtildi. Tekin iddiaları reddetti. tekin istifalarla ilgili olarak da "Hayırlı uğurlu olsun, gider başkası gelir. İstifa gerekçesini bilmiyorum, inşallah yarın öğreniriz" dedi.

CHP'li Ankara il Başkanı Şengül bu iddiaları sonrasında 23 Ağustos akşamı istifa etti.

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu "İddiaları ciddiye alıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan da"CHP pisliğini temizlesin, CHP temizlemezse devletin bu işi yapacak kurumları vardır" dedi.

İDDİALARIN GÖKÇEK'LE İLGİLİ YÖNÜ

Tüm iddialar devam ederken Şengül bir açıklama daha yaptı ve Ankara'nın Anayasası olan "2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı Açıklama Raporu"nun, bizzat Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından delindiğini belirtti. Şengül 27 Ağustos 2011 tarihindeki açıklamasında "Ankara'nın en büyük rant alanı" dediği, Çayyolu, Alacatlı, Ümitköy bölgesinin, "düşük yoğunluklu konut alanı" olarak belirlendiğini, ancak burada yoğunlukların artırıldığını iddia ederek, "bunun toplumsal dolandırıcılık" olduğunu savundu. "Büyükşehir Belediyesi A Takımı" olarak nitelendirdiği ve orada bulunan 3 kişiye ait olduğunu savunduğu konutların listesini de gösteren Şengül, "Bir kişinin toplam kendisine ait 63, çocuklarıyla birlikte 83 tane ve de rastlantısal olarak tam da bu gelişme alanlarında mülkü olur mu? Olur olur da onun adı başka bir şey olur, savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski CHP İl Başkanı Tarık Şengül'ün kendisine yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak "CHP'nin eski il başkanı elinde bir şey var da gidip savcılığa vermiyorsa namerttir" ifadesini kullandı.

İDDİALARIN MHP'Lİ ADAYLA İLGİLİ YÖNÜ

Yenişafak gazetesinin haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 188 konuttan 892 konut yapma hakkı verilen şirketin sahibi Çayyolu'nda inşaatları bulunan, Petrol Ofisi Bayi ve MHP'li belediye başkan adayı olan işadamı A.B. idi. Gazeteciler bu ismin, MHP'nin Ankara'da belediye başkanı adayı olan ve söz konusu konutların bulunduğu yerde petrol istasyonu olan isim Adnan Beker olduğunu belirtiyor. Beker 2009 yerel seçimlerinde MHP Pursaklar Belediye Başkan Adayı olmuştu. Beker aynı zamanda Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesiydi.

Editör: TE Bilişim