Ankara Garı Katliamı Davası: Mağdur Avukatlarının Talepleri Reddedildi
10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı davasının ayrılan dosyasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 2015 yılının Eylül ayında Suriye'den 'canlı bomba' olmak üzere Türkiye'ye gönderilen ve 'etkin pişmanlıktan' faydalanan Erol Sayanoğlu tanık olarak dinlendi. Sayanoğlu, çelişkili ifadeler vererek sanıkları tanımadığını ve olayla ilgili bilgisi olmadığını iddia etti.
Mağdur avukatları, firari sanıkların iadesi için işlem yapılmasını, 220 sayfalık veri tabanına erişim talebini, bazı şüpheliler hakkında iddianame düzenlenmesini ve sanıkların olay günü ve öncesindeki mesajlaşmalarına ilişkin HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti. Ayrıca, bilirkişi raporlarının yeniden incelenmesini ve terörün finansmanı dosyasında sanıkların isimlerinin olup olmadığının araştırılmasını istediler.
Mahkeme heyeti, ara kararında mağdur avukatlarının neredeyse tüm taleplerini reddetti. Sanıklar hakkında başka dosyaların bulunup bulunmadığının sorulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verildi. Firari sanıkların yakalama kararlarının devamına karar veren Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 22 Aralık'a erteledi. Duruşma sonrasında 10 Ekim Barış Derneği ve mağdurların avukatları adliye önünde basın açıklaması düzenleyerek adalet talebini yineledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.