Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise ilk Cuma için arayarak davette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cuma günü cami çıkışında yaptığı açıklamada 1000-1500 kişilik bir katılımın olacağını söylemişti. Erdoğan, daveti Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş'ın yapacağını bildirmişti.

Davetlilerden MHP Lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener olum yanıt vererek namaza katılacaklarını bildirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte dokuz milletvekilinin namaza katılacağı gelen bilgiler arasında.

KATILIMCILARA KORONAVİRÜS TESTİ

24 Temmuz’da Ayasofya’da kılınacak olan Cuma namazına katılacak olanlara bugünden itibaren koronavirüs testi yapılmaya başlandı. Test sonucuna göre namaza katılıp, katılmayacakları belli olacakların isimleri henüz netleşmedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte namaza katılacak olan MHP’lilere an itibariyle test yapılmaya başlandığı bildirildi.

AKŞENER KATILACAK MI?

Geçtiğimiz hafta Genel Başkan Meral Akşener'in yakın korumasının, koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Korumanın test sonucunun öğrenilmesiyle Meral Akşener'e de koronavirüs testi yapıldı.

Akşener'in korona testinin sonucu negatif çıksa da İyi Parti Lideri hem kendi programlarını hem de parti içi programlarını iptal ederek kendini karantinaya aldı.

Bu cuma ibadete açılacak olan Ayasofya için Diyanet İşleri Başkanı tarafından namaza davet alan Akşener, daveti kabul etti. Ancak Akşener'in programa katılıp katılmayacağını doktoru karar verecek.

KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

Erbaş, anamuhalefet partisi olan CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Cuma namazı için davet etti. Kılıçdaroğlu teklifi reddetti, Cuma namazına katılmayacağını söyledi.

BÖLGE KAPATILACAK

Polis bölgede güvenlik önlemlerini de en üst düzeye çıkardı. Namazın kılınacağı gün tüm yollar kapatılacak. Bölgeye namaz kılacaklardan başka kimse alınmayacak. Gezi amaçlı dahi olsa siviller Ayasofya’ya yaklaştırılmayacak.

Editör: TE Bilişim