Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul'un sembol yapılarından olan Kız Kulesi'nin aylardır kapalı olduğunu yazdı.

Çevredeki esnafla konuşan Yarkadaş, esnaflardan birinin "Kız Kulesi çürümeye terk edildi" dediğini kaleme aldı.

Yarkadaş'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

İstanbul’un tarihi sembollerinden biri olan Kız Kulesi, aylardan bu yana kapalı. Pandemi başladığından beri hiç kimse Kız Kulesi’ne çıkamıyor, çay içemiyor, etrafı izleyemiyor. Bunun sebebini aynı bölgedeki  işletme sahiplerine sordum. Bölgeyi iyi bilen bir işletmeci şunları anlattı:

“Kız Kulesi’nin kafe ve restoranını işleten şirket ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ihtilaf yaşıyor. İddiaya göre, bakanlık mevcut işletmeciyi tahliye etmek için, kendilerine haber bile vermeden, mahalle muhtarlığına ‘Kız Kulesi’ni boşaltın’ tebligatı yolluyor. Ancak işletme sahiplerinin bundan haberi olmuyor. Bir süre sonra ise bakanlık tebligat gereği binayı boşalttırıyor.”

Bölgedeki esnafımız sözlerine şöyle devam ediyor:

“Şu an bina boş ve adeta çürümeye terk edildi. Ne olacağı da belli değil. Çünkü bakanlık herhangi bir açıklama  yapmıyor, yeniden açılması için girişimde  bulunmuyor. Burayı bir süre sonra belki de bir yakınlarına vereceklerdir. Bu yüzden konunun unutulmasını istiyorlardır.”

Kültür Bakanlığı, İstanbul’un simgelerinden olan Kız Kulesi’nin neden boşaltıldığı ve burada ne yapılacağına dair bir açıklama yapmalı ve sis bulutlarını dağıtmalıdır.

Editör: TE Bilişim