Balon balığını yakalayana tanesine devletten 5 TL!
Yayınlanma:
Akdeniz ve Ege'de en tehlikeli istilacı tür olan balon balığının ücret karşılığında avlanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, alımların Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denizlerimizdeki istilacı türlerle mücadelesi kapsamında en tehlikeli tür olarak görünen zehirli balon balığı alımlarına ilişkin tebliğ hazırlanıyor.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin özellikle ekolojik etkisinin azaltılması ve mümkün olan en kapsamlı şekilde ekonomiye kazandırılması hususundaki talimatları üzerine başlatılan mücadele kapsamında, balon balıklarının alımına ilişkin hazırlanan tebliğ çıktıktan sonra bayramın ardından mayıs ayı içerisinde alım programının başlatılmasını planladıklarını açıkladı.
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.