Dün (9 Eylül 2020), Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümüydü. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olarak bilinen Yılmaz Güney'in 1984'te yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

O konuşmada Yılmaz Güney şunları söyledi:

''Değerli arkadaşlarım, yol arkadaşlarım ve değerli konuklar hoş geldiniz, selam sizlere, bin selam!

Bizim elimiz hem kalemi, hem makineyi, hem de silahı iyi tutmalıdır. Kimi zaman sazımız silah, kimi zaman da silahımız bir saz olmalıdır. Yine biz iyi biliriz ki en iyi türküleri, en doğru sözleri yerinde kullanırsak bir kurşun söyler. Dağlarımız, ovalarımız ve ırmaklarımız bizi bekliyor. Biz bütün ömrümüzü gurbette geçirip gurbet türküleri söylemek istemiyoruz. Biz yiğitlikleriyle destanlar yazmış bir halkız ve önümüzde duran bütün güçlükleri yenecek azme kararlılığa ve koşullara sahibiz. Türk, acem ve Arap devrimci demokratları, kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkının en candan savunucuları olarak bu kavganın bir parçasıdırlar ve ortak düşmana karşı savaşmaktadırlar. Ezilen sınıfların sınıf kardeşliği en güçlü silahlarımızdan biridir. Dost ve düşman herkes bilsin ki kazanacağız! Mutlaka kazanacağız! Bir köle olarak yaşamaktansa bir özgürlük savaşçısı olarak ölmek daha iyidir.

Yaşasın bağımsız, birleşik, demokratik Kürdistan! yaşasın Kürt, Türk, Acem ve Arap halklarının kardeşliği ve dayanışması! Ve yaşasın Kürt Enstitüsü!''

Editör: TE Bilişim