Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bugün evlerinde kalacak yurttaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için balkonlarını, pencerelerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi.

100. yıl için birçok etkinlik internet üzerinden canlı olarak yapılacak. Saat 21.00’de ise yurttaşlar balkon ve pencerelerden hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyacak.

ANITKABİR'DE TÖREN

Milli Eğitim Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 100. yıl kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı. Bakanlık, bayram çoşkusunu, EBA TV aracılığıyla her eve taşıyacak. Bayram özel yayını 23 Nisan sabahı 09.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak ve tüm gün devam edecek. Bayramın anlamını kavramak, neşesini hissetmek için hazırlanan yayında, yarışma, çizgi film, müzik, sihirbazlık, gölge oyunu, çocuklardan mesajlarla dolu rengârenk bir bayram kuşağı olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bayram sabahı 08.30’da tüm çocuklar adına Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıldı ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

81 İLDE KUTLAMA OLACAK

23 Nisan’da saat 09.00’da İl/İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından çelenk koyma töreni yapılacak. Saat 13.00’te 81 ildeki tüm resmî/özel okul ve kurumlarda okul hoparlörlerinden 100. Yıl Marşı yayınlanacak. Saat 21.00’de, TBMM Başkanlığı’nın İstiklal Marşı etkinliğine katılım sağlanarak 81 ildeki tüm resmî/özel okul ve kurumlarda okul hoparlörlerinden İstiklâl Marşı yayınlanacak.

Editör: TE Bilişim