Milletvekilliği 18 Mart’ta aldığı ceza TBMM Genel Kurulu’ndan okunarak düşürülen ve bunun üzerine Anayasa Mahkemesi kararını TBMM’de kalarak bekleyeceğini açıklayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

Gözaltı olayını duyurmak için yapılan paylaşımlarda dikkat çeken bir unsur vardı.

Bu dikkat çeken unsuru AKP’yi sürekli olarak siyasal İslamcılık yapmakla suçlayan HDP ve CHP milletvekillerinin olması ise ayrı bir ironi oluşturdu.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU ABDEST ALIRKEN GÖZALTINA ALINMIŞ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptığı paylaşımda "Sevgili dostum Gergerlioğlu TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı. Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun..." ifadelerini kullandı.

Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya "Yazıklar olsun ikiyüzlülere! Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilimiz abdest alırken en savunmasız haldeyken derdest edildi. Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi Bu yaşananlar Akp dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, gözaltı anını şöyle anlattı: “Yine AKP- MHP faşist ruhunun ülkeye dayattığı hukuksuz uygulamalar sonrası, barbarca görüntülerin yaşanabileceğini bir kez daha gördük. Ömer Hocamızın vekilliğinin hukuka aykırı düşürülmesinden sonra kendisinin bu haksız, hukuksuz karara karşı sürdürdüğü eylemin 5. Gününde sabah namazı için uyanıp lavaboya girdiğinde aniden yüzlerce polis koridoru kuşatma altına alındı. Ömer Hocamız abdest alınırken, kendisine tebligat yapılmadan, kıyafetlerini giyilmesine müsaade edilmeden, sürükleyerek götürüldü. Barbarlık vardı.”

Editör: TE Bilişim