Alınan otobüslerin kütüphane yapılacağı açıklanmıştı.

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılınç’ın aldırdığı hurda otobüsler Maltepe Girne mahallesinde bulunan garajında çürümeye terk edildi.

CHP’li Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç; Gezici Kütüphane yapacağım iddiasıyla “Maltepenin on sekiz mahallesinde yaşayan öğrencilerimize kültür hizmeti vereceğiz” diyerek tedavülden kalkmış çok eski, arızalı, üstüne üstlük çekme belgeli (Trafikten men edilmiş) 4 adet hurda otobüs satın almıştı.

4 yıldır belediyenin Girne mahallesinde bulunan parkında çürümeye terk edilen bu hurda otobüsler için belediye meclisinde muhalefet meclis üyeleri defalarca kez sorular yöneltmiş ancak belediye başkanı Ali Kılıç’tan herhangi bir cevap alınamadığı iddia edildi.

ALİ KILIÇ KILIÇDAROĞLU’NUN İLKELERİ TAKMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26 Temmuz 2019 da Afyon da topladığı belediye başkanlarına “uymaları gereken kurallar “diye 7 maddelik manifesto açıklamıştı.

Bu maddelerden biride “Harcamalarınızı, yatırımlarınızı mali disiplin içerisinde planlayınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz. Bütçe kullanımlarınızla ilgili olarak belli aralıklarla belde sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendiriniz. Bu aynı zamanda “israfla mücadele” demektir. Hiç kimse unutmasın “kul hakkı” halkçılığın temel ilkelerinden biridir…”

BURADAN SORUYORUZ?

1 – Bu 4 hurda otobüs ne kadar ücret ödeyerek satın aldınız?

2 – Bu 4 hurda otobüsü Kütüphane yapmak adına giydirme, boya ve kütüphaneye dönüştürülen iç donanım için ne kadar harcadınız?

3 – Bu 4 hurda otobüsü kimden satın aldınız?

Cevap vermeniz durumunda Habererk.com cevabını aynen yayınlamaya taahhüt eder.

Video Çoşkun Temel’e aittir.

Editör: TE Bilişim