Adalet Bakanlığı Elazığ’da meydan gelen deprem sonrası kriz masası oluşturarak, adliye ve ceza infaz kurumlarını inceletti. Bu inceleme sonucunda bazı binalarda küçük çaplı hasar meydan geldiği belirlendi. Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında can ve mal kaybının olmadığı vurulandı.

Cezaevinde çatlaklar oluştu

Adalet Bakanlığı’na bağlı Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bazı bölümlerde çatlakların oluştuğu tespit edildi. Bu durum karşısında 814 tutulu ve hükümlü bölgede bulunan Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki cezaevlerine nakledildi.

Cumhurbaşkanı Elazığ'da

Depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri anbean takip etmekle kalmadı, bölgeye intikal etti. Erdoğan’a , Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay eşlik etti.

Erdoğan ayrıca Elazığ’da depremde hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenaze törenine katıldı.

Öte yandan MHP 11 kişilik bir heyet oluşturarak, bölgede incelemede bulunmak üzere hareket etti. Açıklamayı Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkan yardımcısı Semih Yalçın yaptı.

Ne olmuştu?

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de saat 20:55’te 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu haber yayınlandığı saatte hayatını kaybenlerin sayısı 22 olarak açıklanmış, yaralı sayısı ise 1103 olarak bildirilmişti.

Deprem sonrası, yurdun birçok bölgesinden arama, kurtarma görevlileri bölgeye akın etmişti.

Editör: TE Bilişim