Yazar gazetesi yazarı Mustafa Gürbüz “Büyük devletler kendi evlatlarına sahip çıkar!” başlıklı yazısında, “Mübariz Gurbanoğlu Mansimov bir Azerbaycan Türkü... Yani hem soydaşımız hem de 2007 yılında Cumhurreisimizin (O dönemde Başbakan) teklifiyle İsviçre vatandaşlığını elinin tersiyle iterek Türk vatandaşlığına geçti. Ailesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşip farklı ülkelerdeki yatırımlarını da burada topladı. 2015 yılında Türkiye’nin 10 ve dünyanın en zengin 500 işadamından biri olarak Forbes Dergisi’nin listesine girdi. Dünyanın en büyük 5 gemicilik şirketinden birinin sahibi oldu. Gemilerine özellikle Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihi şahsiyetlerinin adını vermeye ve şanlı bayraklarımızı yan yana dalgalandırmaya hep özen gösterdi” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Gürbüz’ün yazısının tamamı şu şekilde:

Büyük devlet olma refleksi nedir?” diye soracak olursanız ilk olarak dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkma özelliği derim.

Eğer, size vatandaşlık -veya soydaşlık- bağıyla bağlı herkese gönül rahatlığıyla “Benim devletim beni ortada bırakmaz” duygusunu verebiliyorsanız büyük devletsiniz demektir. Eğer sizin vatandaşınıza başka bir ülkede fenalık yapmak isteyecekler iki kere düşünmek zorunda kalıyorsa bu büyük devlet olduğunuzun işaretidir.

İŞADAMI MÜBARİZ MANSİMOV

Mübariz Gurbanoğlu Mansimov bir Azerbaycan Türkü... Yani hem soydaşımız hem de 2007 yılında Cumhurreisimizin (O dönemde Başbakan) teklifiyle İsviçre vatandaşlığını elinin tersiyle iterek Türk vatandaşlığına geçti. Ailesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşip farklı ülkelerdeki yatırımlarını da burada topladı.

2015 yılında Türkiye’nin 10 ve dünyanın en zengin 500 işadamından biri olarak Forbes Dergisi’nin listesine girdi. Dünyanın en büyük 5 gemicilik şirketinden birinin sahibi oldu. Gemilerine özellikle Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihi şahsiyetlerinin adını vermeye ve şanlı bayraklarımızı yan yana dalgalandırmaya hep özen gösterdi.

LUKOİL DAVASI PUTİN’İ KIZDIRDI!

Ancak ne zaman ki ihtilafa düştüğü Azerbaycan Devlet Şirketi SOCAR ve Rus şirketi Lukoil’e milyar dolarlık tazminat davaları açtı, şirketleri üzerinde karabasanlar dolaşmaya başladı!

15 Temmuz ihanetinde birçok şirket ağırlıklarını yurt dışına kaydırırken, Mansimov aksine Türkiye’ye daha çok sarıldı. Bugüne kadar yaptığı somut yatırımların miktarı 2.3 milyar doları aşıyor. Türk Dünyası sevdalısı bu işadamı fetöcü olduğu iddiasıyla bir yıldır tutuklu yargılanıyordu. Üstelik daha önce bu konuda ayrıntılı bir soruşturma geçirmiş ve aklanmış olmasına rağmen 7 ay sonra birkaç gizli tanığın ifadesiyle Silivri Cezaevi’ne konuldu. Bu olayın uluslararası yankıları öylesine derin oldu ki, ABD, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu.

Bu arada Rusya’daki şirketlerine ve mal varlıklarına el koyuldu! Bu konulardaki tavrı bilinen Putin, anlaşılan Lukoil’e açılan davaya da çok kızmıştı!

AYNI GECE RUS FÜZELERİ ATILDI!

Neyse ki bir yıldır süren davanın 5 Mart’taki son celsesinde Mübariz Mansimov’un şartlı tahliyesine ve 5 yıllık ceza için ev hapsine karar verildi.

Ne enteresandır ki, aynı gece Akdeniz’de konuşlanan Rus firkateynlerinden Cerablus’ta Türkiye’nin kontrolündeki güvenlik bölgesine balistik füzelerle saldırı oldu! Üstelik ortada hiçbir gerginlik ya da olağanüstü bir durum yokken!..

Türkiye, büyük devlet olma iddiasında ise kendi evlatlarına daha fazla sahip çıkmalıdır!

Editör: TE Bilişim