Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaptığı konuşmasında Kur'an kurslarında bir tuğlası olana cennetten ev verileceğini söylemesi sosyal medyada gündem oldu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bulunan Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu'nun açılışında vatandaşlara hitap eden Ali Erbaş, ülkemizde 2 bin civarında Kur'an kursu olduğunu dile getirerek bunların sayısını daha da arttıracaklarına yer verdi.

Cennetten Ev Verilecek

Erbaş, Kur'an kurslarının olduğu yerlerin şeytandan arınarak korunmuş bir bölge olduğunu ifade ederek herhangi bir yerde Allah'ın adı varsa oraya şeytanın yaklaşamadığından söz etti. Oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulunan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in okunduğu topraklarda yaşandığı sürece şeytanın her türlü hilelerinden arınıldığını ve bunu her türlü muhafaza edileceğini belirtti.

Peygamberini tanıyarak ezanını bilen bayrağına her türlü itaat eden yeni nesiller yetiştirmek adına her türlü imkanlarını seferber ettiklerini belirten Erbaş, Kur'an kurslarında tek bir tuğlası olana cennete ev verileceğini müjdelemesi sosyal medyada büyük bir ses getirerek bazı tepkileri de beraberinde getirdi.

Kur'an kursundaki açılışa pek çok din adamı ve milletvekilleri katılırken Erbaş daha sonrasında bir kreş sınıfına ziyarette bulunarak çocuklarla bir süre sohbet etmesinin akabinde onlara hediye ve şeker dağıttı.

Editör: TE Bilişim