EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? sorusu gündem oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle derslerini takip etmek isteyen öğrenciler ve veliler EBA öğrenci girişi sorgulanıyor. 2020 EBA şifre alma nasıl yapılır?

Ülkemizde koronavirüs önlemleri doğrultusunda uzaktan eğitimin duyurulması ile öğrenciler ve veliler EBA sistemine giriş için Milli Eğitim Bakanlığı sitesine akın ediyor. Eba.gov.tr adresi üzerinden 1 hafta süresince uzaktan eğitim sistemi ile TRT ekranlarında ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden öğrenciler ve veliler dersleri takip edebilecekler. EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ EKRANI 2020

EBA öğrenci girişi için pek çok seçenek bulunmaktadır. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapılabilmektedir.

- Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.
- Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.
- Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.
- Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.
- MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

EBA Öğrenci Veli Giriş Ekranı 2020

EBA ŞİFRE ALMA NASIL YAPILIR?

EBA girişi için şifreniz bulunmuyorsa e-okul bilgilerinizle hesap oluşturabilmektesiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak resimdeki rakamları, TC Kimlik Numaranızı ve öğrenci numaranızı giriniz. T.C. Kimlik Numarası 99 ile başlayan Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Nüfus Cüzdanı Seri/No veya Cilt No alanı boş bırakılmalıdır.

EBA ŞİFRE YENİLEME

EBA şifre yenileme için https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/studentForgetPassword.jsp adresine tıklayarak bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

EBA ÖĞRENCİ VELİ GİRİŞ EKRANI

Editör: TE Bilişim