Habererk / Haber Merkezi

Ehliyetleri geçici askıya alınan 1 milyon, sevdikleriyle 5 milyon kişiyi yaşam için ehliyet affı getirerek sağlık sektörünü koruyacak.

Sosyal medyadan bu taleplerini dile getirenlerden şu ifadeleri kullandı:

Ehliyetleri geçici askıya alınan 1 milyon, sevdikleriyle 5 milyon kişiyi yaşam için ehliyet affı getirerek sağlık sektörünü korur, şartlı para cezasına çevirerek hazineyi canlandırır, işsizliği azaltarak ekonomiyi kalkındırır, insanlara Toplu taşıt kullanmayarak bulaşıcılığı azaltır birçoğu sosyal ve ekonomik hayata araçla gidebildi için katılamıyor.

Ehliyet mağdurlarından mektup var:

Bizler,çelitli sebeplerle kural ihlalleri yaparak,sayısı 1 milyona yaklaşan 6 ay ya da 2 yıl süre ile ehliyetlerine el konularak askıya alınan kişileriz.

Bir çoğumuz şoförlük yada farklı alanlarda ehliyetleri ile iş yapıp evine aş götüren kişilerden oluşuyor.

Bunun yanı sıra pandemi sürecinde (sevdiklerimiz,ailemizi eklediğimizde bu sayımız 5 milyona yaklaşıyor)aracımız olduğu halde kullanamıyor olmaktan dolayı,mecburi toplu taşıma kullanmak durumundayız (buna hamile eşleri olan,küçük bebeği olup,yaşlı insanlarıda katabilirsiniz)

Böyle olunca izole olamama,Covid-19 riskine maruz kalma da kaçınılmaz oluyor. Hatalarımızın farkındayız, pişmanız. Pandemi gibi olağanüstü bir durum yaşanırken devletimizden sadece bu sürece bağlı olarak mücbir sebep olabilecek,1 kereye mahsus;şartlı para cezasına çevrilmek sureti ile Can’a,Mal’a zarar vermemiş olanlarımızı kapsayacak şekilde askıya alınan ehliyetlere Af getirmesini istiyoruz.

Sonuçta bu ehliyetler verilen cezai sürlerde doldurulduğu durumda geri verilecek. Ama bu sürecin pandemi döneminde mücbir sebep olarak öne çekilip af uygulanmasının bir kaybı olmayıp tam tersi yapıcılık özelliğinden dolayı anlayışla karşılanacağını umut ediyoruz.

Af uygulandığı takdir de hazineye para akışı gerçekleşicek olup,iş’siz olanlarımızın işlerine kavuşarak ekonomiyi canlandıracaktır. (Düşünün bu kişinin parası olduğunda parasını harcayarak döngüye katkıda bulunacak,vegilerini ödeyecek vs..)

Her işsiz kişi devletin kamburu ve yüküdür,Diğer taraftan covid 19 la mücadelede izole sağlayarak sağlık sektörünü bir nebze de olsa koruyacaktır. (her hastalanan kişi de aynı şekilde devlete yük ve GİDERDİR)

Ekonomiye can gelicek,sağlık sektörü toparlayacaktır kendini Bakın az değil 5 milyon kişiden bahsediyoruz. Sadece sesimizi duyurmak istiyoruz,meclise teklif olarak,önerge olarak sunuldu.

Ehliyet affı,Ama ses veren yok...Sesimiz kaza yapmamışlara,can’ mal’a zarar vermemişlere şartlı 1 kereye mahsus ehliyet affı uygulanması.

Editör: TE Bilişim