NTV - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Referandum sürecini değerlendiren Erdoğan, "Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Hayır'ın gideceği yer Kandil, hayır eşittir çukurdur." dedi. 

Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "El Bab'dan sonra istikametin Mümbiç olacağını" söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından detaylar:

(Mümbiç’e operasyon planı) El Bab'da temizlik harekatı sürüyor. El Bab’dan sonra sırada Münbiç var. Eğer ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle eğer müşterek adımlar atabilirsek Rakka sürecini birlikte yürüteceğiz. Rusya’dan da talep gelmesi durumunda DEAŞ’e karşı mücadeleyi hep birlikte yürütebiliriz.

ABD yeni yönetiminin Münbiç ve Rakka konusunda netleşmiş bir kararı bence yok. Henüz karar aşamasındalar. Terör örgütünün silahlı ve siyasi ayağını teşkil eden bu yapılanmalarla bizim yan yana olmamız, yürümemiz mümkün değildir. Rakka’da 2 bin 500 DEAŞ’li olduğunu düşünüyoruz. ÖSO, Türkiye ve koalisyon güçleri bu iş halledebilir. YPG ve PYD derhal orayı terketmesi gerekiyor. Münbiç ve Rakka Araplarındır.
Suriye topraklarına yerleşmek gibi bir derdimiz yok.

Erdoğan'ın referandum sürecine ilişkin değerlendirmeleri de oldu. 
"AK Parti teşkilatlarında bir rehavet var mı, siz alanlara çıktığınızda 'evet' oyları yükselecek mi?" şeklindeki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı, “Ben üzerime düşeni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Mitinglerim devam edecek" dedi.

Erdoğan, kapalı spor salonlarındaki programların devam edeceğini ve televizyon programlarına katılarak neden “evet” denmesi gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacağı kaydetti.

Erdoğan, "AK Parti'nin tüm teşkilatları da diri ve sahada" ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz evet için çalışan bir heyetiz, bir grubuz. 18 maddelik anayasa değişikliğiyle ülke ne kazanacak, asıl anlatmak istediğimiz bu. Meydanlar da gördüğüm kadarıyla hareketleniyor. Demek ki millet bu düzenlemeyi artık anlamaya başladı" dedi.

(16 Nisan referandumu) Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Hayır'ın gideceği yer Kandil, hayır eşittir çukurdur. Temeli sağlam bir sistemle nice Erdoğan'lar çıkar.

("Karargah rahatsız" haberi) Manşetlerle bizi kimse bir yere yönlendiremez.

(TSK'da başörtüsü izni) ABD ordusunda var, Müslüman ülkede neden olmasın?
(Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yönelik eleştiriler) Komutanlar Kardak'a turistik gezi yapıyor diyenlere dava açmalı.

(FETÖ) Gülen'in Kanada'ya gideceğiyle ilgili ciddi duyum yok.
(Döviz kuru) Kurdaki gerilemenin devam edeceği kanaatindeyim.

Editör: TE Bilişim