Karabağ’dan Ermenistan’a tek başına geçerek Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin bulunduğu karakola baskın düzenleyen ve ardından, "Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağ olsun” diye mektup bırakarak şehadete ulaşan Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov’un hayat hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Azerbaycan’ın milli kahramanı Mübariz İbrahimov’un hayat hikayesi beyaz perdeye taşınıyor. ‘Azerbaycan’ın Milli kahramanı Mübariz İbrahimov, 19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında kimseye haber vermeden, sadece "Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağ olsun" diye bir mektup bırakmış ve tek başına 1 km mayın döşeli sınırı geçtikten sonra Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin bulunduğu karakola baskın düzenlemişti.

45 Ermeni asker ve subayını öldürerek, Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat çarpıştıktan sonra sabaha karşı hayatını kaybetmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV GALAYA DAVET EDİLECEK

Aynı anda 15 dilde tüm dünyada gösterime girecek olan bu kahramanlık hikayesinde, ünlü oyuncu Serdar Gökhan kahraman asker Mübariz’in babasını canlandıracak

Salgın süresince küresel yaşanan kısıtlamalar içinde yüksek önlemler kontrolünde yapılacak film tamamlandığında, iki ülkenin lideri galaya davet edilerek, perdeler açılacak ve film tüm dünyada ses getirecek.

Editör: TE Bilişim