Hizbullah'ın 90'larda önde gelen isimlerinden olan Metin Kaplan yine ortaya çıktı. O dönemde Almanya'ya kaçan Kaplan, Doğru Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Kaplan bu ziyaret sırasında tartışılacak sözler söyledi. "Dava, Müslümanların davasıdır. İslam'ın davasıdır.  Davada, usul ve gayenin de vahye dayanması lazım" diyen Metin Kaplan şunları söyledi:

"Elhamdülillah kaynak Kur'an, örnek Peygamber (sav) olarak yola çıkmışız. Bu yola çıkışımız imanımızın gereğidir. Dinimizin emridir. Tabi bunun bedelini de ödedik.12 sene Türkiye'deki zindanlarda 4 sene de Almanya'da hepsi 16 sene ediyor, dile kolay. Tatmayan bilmez derler. Fakat yılmadık, yorulmadık. Ümitsizliğe düşmedik. Kadere teslim olduk. Rabbimiz yardım etti ve nihayet kapıları açtı. Buna da şükürler olsun. Hz. Âdem aleyhisselamdan tutun günümüze kadar ve kıyamete kadar gelecek kavgaların en büyük sebebi hâkimiyet meselesi. Hâkimiyet Allah'a mı ait olacak yoksa millete mi. Bu kavgalar böyle devam edip gitmektedir. Müslümanlar olarak bizler hâkimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır. Hâkimiyeti Allah'a vereceğiz millete veya herhangi bir zümreye değil, diyoruz."

Editör: TE Bilişim