Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından düşüşe geçen dolar piyasaların açılmasıyla 11,11 seviyelerinde, Euro ise 12,60 seviyelerinde ilerliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajlar sonrası döviz kurunda sert düşüş yaşandı. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra dolarda yüzde 20'ye yakın düşüş gözlemlendi.

Piyasaların açılmasıyla Dolar/TL 11, 11 seviyelerine düşerken, euro ise 12, 60'dan işlem görüyor.

Dün gün içerisinde 18,40'a kadar çıkan ancak akşam saatlerinde yaşanan sert geri çekilmede 12,61'e kadar gerileyen dolar/TL, kapanışı 13,43'ten yaptı. Benzer grafiklerle gün içerisinde 20,80 ile rekor kıran euro/TL de 14,24'e kadar geriledikten sonra 15,16'dan günü noktaladı.

Dün tüm zamanların en sert düşüşlerini yaşayan dolar ve euro, bu sabah hafif yukarı yönlü de olsa sakin seyrediyordu. Sabahın erken saatlerinde Dolar/TL 13,50; euro/TL ise 15,50 civarında işlem görüyordu.

Piyasaların saat 9'da açılmasıyla beraber dolar 12'nin altına düştü, euro ise 13'ün altında ilerliyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunulduğunu açıkladı. Buna göre kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan tasarruf sahiplerine ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Böylece tasarruf sahiplerinin ellerindeki parayı TL'de tutmaları sağlanmaya çalışılacak. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası döviz kurlarında hızlı bir gerileme yaşandı.

Editör: TE Bilişim