Habererk / Haber Analiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni Mansur Yavaş ezici çoğunlukla 31 Mart seçimlerinde kazanmıştı.

Bu seçimler sonrasında Yavaş birçok yolsuzluk ve Fetö dosyasını ortaya çıkardı.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ HAREKETE GEÇTİ!

Başkan Mansur Yavaş’ın kendisinden önceki Melih Gökçek dönemindeki Fetö dosyalarını sadece ortaya çıkarmakla kalmadı.

Mansur Yavaş, Gülen yapılanması soruşturmasında firari olan eski savcı Şadan Sakınan lehine imar değişikliği yapmak, 17-25 Aralık sürecinden sonra Samanyolu ve Bugün TV'ye reklam vermek iddiasıyla Gökçek aleyhinde "terör örgütüne yardım etme ve terörizmin finansmanı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Bu suç duyurusu takdir edilmişti.

GÖKÇEK, FETÖ’CÜLÜKTEN İFADE VERDİ!

CHP Ankara Millet Murat Emir, Melih Gökçek hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığı döneminde FETÖ/PDY'ye imar konusunda rant sağladığı yönünde suç duyurusunda bulunmuştu.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, başkanlığı döneminde FETÖ/PDY'ye imar konusunda rant sağladığı yönündeki şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi.

GÖKÇEK’İN FETÖ GEÇMİŞİ BİR BİR AÇILIYOR!

ATO Eski Başkanı Salih Bezci’nin, 23 Haziran’da TEM’de verdiği ifade ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, başkanlığı döneminde FETÖ/PDY’ye imar konusunda rant sağladığı yönündeki şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, geçen cuma günü ifade veren Ankara Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Melih Gökçek’in, “örgüt ile bağlantılarına” ilişkin yeni ifadeler ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Ankara Ticaret Odası (ATO) Eski Başkanı Salih Bezci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede, “Melih Gökçek’in kendisine FETÖ lideri Fethullah Gülen’le görüşme önerdiğini ve görüşmeye aracılık ettiğini” belirtti.

Gökçek’in o dönem kendisinden “FETÖ adına 30 milyon TL’ye yurt yaptırmasını" istediğini söyleyen Bezci, ayrıca FETÖ’nün “ATO imamı” olduğu söylenen Ayhan Atalay ile çalışmaya zorladığını ileri sürdü.

"Gülen’le görüşmemi önerdi"

Bezci, ifadesinde, FETÖ lideri Fethullah Gülen ile “yalnızca bir kere görüştüğünü, bu görüşmeyi de 2012 yılında Melih Gökçek’in isteği üzerine gerçekleştirdiğini” belirterek, “Melih Gökçek görüşmem için Amerika’dan bir şahıs ile beni irtibatlandırdı” dedi. Bezci, bu şahsın adını anımsamadığını, Ne

Jersey’de bir market işlettiğini söylediğini ancak daha sonra şahsın Ankara Samanpazarı’nda esnaf olduğunu öğrendiğini anlattı.

Editör: TE Bilişim