Gazeteci Kadri Gürsel'in Halk TV'deki 'Konuşmasak olmaz' programına katılan gazeteci İsmail Saymaz; Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terörle bağlantılı kişiler çalışan olarak alındı' iddialarını değerlendirdi.

Saymaz canlı yayında iktidara 'Siz Abdullah Öcalan'dan yardım almadınız mı?' diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada, İBB’de yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirterek, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, ikisinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim.” demişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu ifadelere yanıt vererek, “Psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş” demişti.

Erdoğan da, "15 bin kişiyi işten çıkardı. Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular" şeklinde açıklama yapmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işe aldığı insan sayısı 21 bin 179" açıklamasını yaptı.

Erdoğan AKP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "CHP'li belediyeler ne yaptı? Ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan İmamoğlu, "2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB'de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024'e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul'a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız" demişti.

26 Aralık'da ise Türkiye İçişleri Bakanlığı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının “terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler” üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını bildirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul'da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun

Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından Erdoğan'a

"Saray'daki Şahıs, bu aralar yine bir haller oldu sana. İstanbul'da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun? 5 kişilik amigo takımına güvenme, bu milletin canını yakacak kadar cesareti olanın sonuçlarına katlanacak kadar da gücü olmalı… Sen seçimden kaçan birisin, fazla heyecanlanma!" yanıtını vermişti.

Ekrem İmamoğlu: Hak yemem hakkımı da yedirmem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Hak yemem hakkımı da yedirmem, dedim. Bugün de diyorum ki; İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem. Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek’’ demişti.

Editör: TE Bilişim