İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: İmamoğlu'nun tutuklanması keyfi, komplo var

İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: İmamoğlu'nun tutuklanması keyfi, komplo var
İstanbul Barosu Başkanı, Silivri Cezaevi'ndeki ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğunu keyfi ve komplo olarak nitelendirdi.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Ağustos 2025 Cuma günü Edirne, Çorlu ve Silivri cezaevlerini ziyaret ederek çok sayıda tutuklu ve hükümlüyle görüştüler. Kaboğlu, Anka Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ziyaret ettikleri kişilerin anayasaya aykırı bir şekilde özgürlüklerinden alıkonulduğunu belirtti. Baroların hukukun üstünlüğünü savunma ve insan haklarını koruma görevi çerçevesinde bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kaboğlu, siyasi görüş ayrılığı gözetmeksizin herkesin hukuk önünde eşit haklarını savunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Görüştükleri 25-30 kişi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Selahattin Demirtaş ve öğretim üyesi Aslı Aydemir gibi isimler de yer alıyordu. Kaboğlu, tutukluların anayasal güvencelerden yararlanamadığını, bazı hükümlülerin mahkeme kararlarına rağmen serbest bırakılmadığını dile getirdi. Cem Atalay, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı örnek gösteren Kaboğlu, aylar geçmesine rağmen İmamoğlu ve Zeydan Karalar gibi belediye başkanları hakkında iddianame hazırlanmamasını eleştirdi. Zeydan Karalar'ın Adana'da değil, İstanbul'da Silivri Cezaevi'nde tutuklu olmasını hukuk dışı bir uygulama olarak niteledi.

Kaboğlu, tutukluların ilaç alamama, kitap ulaşamama, yemek ve ziyaretçi sorunları gibi şikayetlerini ilgili makamlara ilettiğini söyledi. İmamoğlu'nun da bir an önce iddianamesinin hazırlanmasını istediğini belirten Kaboğlu, İmamoğlu'nun tutuklanmasının keyfi olduğunu ve sonradan ortaya çıkan itirafçıların delil olarak kullanılmasının bir komplo olduğunu savundu. Diploma iptaliyle ilgili yargı kararına uyulmamasını da eleştiren Kaboğlu, tüm anayasal kuruluşları hukuka saygı göstermeye ve hukuku egemen kılmaya çağırdı. Avukat Mehmet Pehlivan örneğini de hatırlatan Kaboğlu, belediye başkanlarını ve onları savunan avukatları hedef alan keyfi tutuklamaları kınadı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.