Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evleri yıkılan vatandaşların bulundukları yerden talep etmeleri halinde 2+1, rezerv konut alanından talep etmeleri halinde 3+1 daire sahibi olabileceklerini aktarmıştı. Maliyetine, düşük faizli ve uzun yıllar ödemeli yeni konutların taslak planı ortaya çıktı.

Depremzede vatandaşlar için yapılacak 3 bin konutluk projede, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra okul, cami ve bir de millet bahçesi yer alıyor.

Kalıcı konut çalışmaları sürüyor

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem kentte 506 apartman için ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. İzmir'de evsiz kalan 15 bin kişi kentin çeşitli yerlerinde kurulan çadır kentlere yerleştirilirken, kalıcı konutlar için çalışmalar başladı.

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yanından başlayan ve tünellerin üzerinden itibaren geniş alana yayılan 3 bin konutluk alanda eğitim alanı olarak anaokulu, ilkokul, orta okul ve lise bulunuyor. Sosyal tesis alanı ve kültürel tesis alanının bulunduğu alanda iki adet cami yeri ayrıldı. Konut alanı tünellerin üzerine doğru hilal şeklini alıyor.

Bakanlık, rezerv konut alanının yapılacağı bölgede geniş bir millet bahçesi alanı planladı. Daha önce Bayraklı Belediyesi'nin kurban yeri olarak kullandığı, Büyükşehir Belediyesi'nin ise Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Kapalı Spor Salonu ile Yaşam Parkı yaptığı alanın yakınında yer alan millet bahçesinin planlandığı alanda şu anda bir yapı bulunmuyor.

Editör: TE Bilişim