NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı'nda Merkez Disiplin Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri seçimi öncesi dağıtılan "İlk 75’te de Olsa Tercih Edilmeyecekler" listesi partiyi karıştırmıştı.

Söz konusu listede; “Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel” isimleri yer almıştı.

Haberiniz.com sitesinde İYİ Parti’yle ilgili önemli bir analiz yazısı kaleme alındı.

Yazı şu şekilde:

İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığı ile artık İYİ Parti daha güvenli. Parti Genel Merkesi artık uluslararası standartlarla korunur düşüncesindeyiz…

İYİ Parti’nin 20 Eylül 2020’de gerçekleşen, ağır tartışmalar ile geçen ve sadece parti meclis grubunda değil, parti teşkilatlarında ve tabanında da tepkilere neden olan bir çizilecek isimler listesinin (listedeki adları yazalım) kongre salonunda açıklanmasının sarsıntılar devam ediyor. Önce MHP’de Genel başkanlık yarışında sonra başkanlık anayasası için yapılan referandumda demokrasi mücadelesi veren İYİ Partililer son iki kongrede yaşananları kabullenmek istemiyorlar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 4. Olağanüstü Kongresi’nde “İşte demokrasi” diyerek çarşaf listeyi açıklamasından sonra açıklanan çarşaf listenin içinden 110-150 arasında blok liste çıkması ağır tepkiler ile karşılanmış, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Divan Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na “Kongre’nin namusunu kirlettikleri” suçlamasında bulunmuştu. Kongre’de yaşanan süreci Koray Aydın-Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın örgütlemişlerdi.

Kongre sonrasında İstanbul İYİ Parti milletvekili ve eski Grup Başkanı Ahat Andican’ın İYİ Parti Milletvekillleri whatsupp grubunda Genel Başkan M. Akşener’i ağır şekilde eleştiren uzun bir not yazması üzerine önce Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekâr daha sonra Divan üyeleri gruptan ayrılmışlardı. Krizin ağırlaşması ve parti grubunun adeta bölünmesi üzerine Genel Başkan geri adım atmak zorunda kalmış ve yeni bir whatsapp grubu oluşturularak yola devam edildi. Ancak Ahat Andican’ın mektubuna kimse cevap veremedi.

Gecen kongrenin travması altında geçen 2. Olağan Kongre sonrasında oluşan Divan’da tepkilere neden oldu. Divanın tepkilere neden olmasının gerekçesi sadece 18 milletvekilinin açık tepkisine rağmen Koray Aydın’ın teşkilat başkanlığında tutulması değil. Divan’ın oluşumunda yapılan tercihlerin çok düşündürücü olması. Kongre öncesinde Koray Aydın bir tebliği yayınlayarak ilçe başkanlarının GİK’e aday olmamalarını istedi. Buna rağmen İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Arzu Önşen Meral Akşener’in anahtar listesine 31. Sıradan girdi. Arzu Önşen’i Koray Aydın’ın milletvekillerini çizdiren iradesine rağmen listede 31. Sıraya koyduran irade neydi? Buğra Kavuncu ve Ersin Beyaz’ın yarıştığı Kongrede Ersin Beyaz Meral Akşener’in açık desteğine rağmen öne geçmişti. Bu durum Ersin Beyaz’ın il kongresinden önce Perşembe akşamı verdiği yemekte açık seçik ortaya çıktı. 380 üst kurul delegesi Ersin Beyaz’ın yemeğine katıldılar. Yemeğe katılarak 36 delegesi ile destek veren ilçe başkanlarından birisi de Arzu Önşen’di. Cuma günü Arzu Önşen Genel Merkez’den bir telefon aldı. Genel Başkan Arzu Önşen’den Buğra Kavuncu’yu desteklemesini istedi. Arzu Önşen genel başkandan gelen isteği kabul etti ve delegeleri ile birlikte Buğra Kavuncu’yu destekledi.

Arzu Önşen’e artık Genel Başkan Yardımcılığının yolu açılmıştı. Ancak Arzu Önşen hangi genel başkan yardımcılığına getirilebilirdi? Çünkü Arzu hanımın işi köpek yetiştiriciliği. Öyle köpek diyerek geçmeyelim. K 9 kurt köpeği yetiştiren “K9 Eurasia Özel Güvenlik”in uzmanı ve ortağı. Bu sorunda çözüldü. Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığı tesis edildi. Arzu Hanımın hızlı yükselişi genel başkan yardımcılığı ile neticelendi. Artık İYİ Parti 21. Yüzyılda ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunları çözme konusunda çok daha güçlü bir şekilde iktidara yürüyor. Tabii bu uygulamanın bundan sonra bütün kongrelerde genel başkana karşı delege pazarlığı yolunu açtığını bir tarafa kaydedelim.

Editör: TE Bilişim