İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan AKP'ye 6 Şubat tepkisi

İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan AKP'ye 6 Şubat tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde AKP'ye sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde iktidara eleştiriler yöneltti. Kavuncu, söz verilen deprem konutlarının teslim edilmemesini vurguladı ve "Hâlâ konteynırlarda yaşayan çok ciddi bir nüfus var" dedi.

Kavuncu, depremin "asrın felaketi" değil, "asrın ihmalidir" olduğunu belirtti. TSK'nın Mehmetçik'i sahaya inmemesinin nedenini sordu ve "Ordunun itibarını zedeleyen bu kararı verenlerin itibarının zedelendiğini" söyledi.

Deprem konutları hakkında bilgi veren Kavuncu, "Hatay'da 254 bin ev yapacağız demişler ama sadece 45 bini teslim edildi. Kahramanmaraş’ta 112 bin evden 34 bini teslim edildi. Malatya'da 103 binden sadece 26 bini teslim edildi. Başarı oranı sadece yüzde 23" dedi.

İstanbul'da olası depreme ilişkin konuşan Kavuncu, "İstanbul'da kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı ilçelerdeki konutlar depreme dayanıklı değil. Kentsel dönüşüm için ucuz finansman imkanı sağlanması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.