Pamukkale Teknokent'e kendisini Genel Müdür olarak atayan Rektör Bağ'a 2019 yılı itibariyle her ay 11 bin TL maaş ödendiği, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan öğretim görevlisine ise 9 bin TL ücret ödendiği ifade edildi.

Sayıştay'ın raporunda, Üniversite'nin Rektör Bağ'a Genel Müdür maaşı, üniversiteye mensup bir öğretim üyesine de Genel Müdür Yardımcısı ünvanınıyla maaş ödendiği tespit edildi. Raporda, Rektör'e ve öğretim üyesine maaşın Aralık 2016'dan beri ödendiği belirtildi.

ÖĞRETİM ÜYESİ MAAŞ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Raporda, Rektör Bağ'a ödenen maaşın 15 Nisan 2020 yılı içerisinde durdurulduğunun belirtilmesine rağmen öğretim üyesine ödenen Genel Müdür Yardımcılığı maaşının devam ettiği belirtildi. Ayrıca raporda, "2019 yılı içerisinde Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı için Rektör ile Öğretim Üyesine yapılan ödemeler için herhangi bir işlem yapılmamıştır." denildi.

Sayıştay raporunda Rektör'ün Genel Müdür, öğretim görevlisinin ise Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmasının 2547 sayılı Kanunun ruhuna aykırı olduğu belirtilirken, "2019 yılı için Pamukkale Teknokent Yönetici Şirketinde Rektör ve Öğretim Üyesinin, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunamayacakları gibi bu görevlerinden dolayı maaş da alamayacakları değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Krttv.com

Editör: TE Bilişim