UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu.

Tatar kabineyi onayladı.

İşte Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Azınlık Hükümeti Kabinesi:

Başbakan Faiz Sucuoğlu

Sağlık Bakanı Ali Pilli Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğtuloğlu

İçişleri Bakanı Kutlu Evren

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu

Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu

Maliye Bakanı Dursun Oğuz

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman

NE OLMUŞTU?

Tatar'ın onayıyla birlikte KKTC Başbakanlığı'na gelen Faiz Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 22. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için Ersan Saner, Hasan Taçoy ve Zorlu Töre'yle birlikte aday olan dört kişiden biriydi.

Ancak mevcut genel başkan Saner, kurultaya giden süreçte 'kaset' skandalının patlak vermesi üzerine 26 Ekim'de adaylıktan çekildi: “Başbakan olarak çaba gösterirken diğer taraftan UBP Genel Başkanlığı için kazanma şansı en yüksek aday konumuna geldiğim kuşkusuzdur. Ancak belli ki, hal böyleyken, UBP Kurultayı’na yaklaşık 10 gün kala birileri kaybetme telaşı içinde beni bir komplo ile yarış dışı bırakmayı amaçlamıştır.”

Saner, süreci yakından takip ettiğini belirterek kendisine kurulan komplonun merkezinde Faiz Sucuoğlu'nun olduğunu ileri sürdü.

Bu gelişmelerin gölgesinde 30-31 Ekim'de yapılan kurultayda oyların yüzde 60.7'sini alan Sucuoğlu, zafer konuşmasında “Küslük olmayacak, kutuplaşma olmayacak, birlik ve bütünlük içinde erken seçime doğru yürüyeceğiz. İktidarı tek başına UBP’ye kazandıracağız” ifadesini kullandı.

Tatar, hükümeti kurma görevini 1 Kasım'da Sucuoğlu'na verdi. 

Editör: TE Bilişim