Polatlı'nın üzerine dev dalgalar gibi çöken ve tüm ilçeyi kaplayan kum bulutu ilçe sakinlerini ve tüm Türkiye’yi dehşete düşürmüştü. Maddi hasarın meydana geldiği fırtınada 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Polatlı’dan sonra Meteoroloji Genel Müdürülüğü bu kez de Kırıkkale'i kuvvetli rüzgar ve toz fırtınası için uyardı. Bolu içinse sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, Kırıkkale genelinde kuvvetli rüzgar ve toz fırtınasıyla birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak yaşanacağı bunun da hayatı olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Olması muhtemel çatı uçması, direk devrilmesi, toz fırtınası, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Dün Polatlı’da yaşanan kum fırtınası vatandaşlar tarafından anbean cep telefonları ile kayda alınmıştı. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise yaşadıkları doğa olayı için, "İlk defa böyle bir şey yaşadık Polatlı'da. Vatandaşlarımızı evlerinde olmaya, kapalı mekanlarda bulunmaya, şiddetli yağış gelebilir diye uyardık." Açıklamasında bulundu.

Ankara Valisi ise kum fırtınasının ardından şunları söyledi;

"Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır"

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Ankara'nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bolu çevrelerinde ise yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, Bolu çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın bugün akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Editör: TE Bilişim