Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının 16’ncı oturumu ilginç diyaloglara sahne oldu. Belediye Meclisi’nin AK Parti ’li üyesi Murat Köse, Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde yapılan imar faaliyetleriyle ilgili itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Köse, eski dönemde yapılanları teker teker anlatacağını belirtirken AK Parti Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, “Neyin irdelenmesi gerekiyorsa irdelensin, haram yiyen kimse ortaya çıkarılsın” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 16’ncı oturumunda yaşanan diyaloglar dikkati çekti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde yapılan imar faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

NELER YAPILDIĞINI ANLATACAĞIZ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili’nin eski dönemde yapılanları anlatmalarını istediğini ifade eden Köse, “Eski Meclis’te yaptıklarımızı burada sırayla anlatacağız size. Eski yaptıklarımız derken, ben burada bir dönem Meclis Üyeliği yaptım. Eskiden imar konularında yapılan şeyleri de anlatayım mı? Siz bunları da istiyor musunuz? Siz hodri meydan dediğiniz için biz de hodri meydan diyoruz. Eski yaptıklarımızı, bir takım insanların imar konusunda neler yaptığını anlatacağız inşallah” diye konuştu.

BİRLİKTE ÜZERİNE GİDELİM

Köse’nin konuşması üzerine Meclis’te gruplardan üst üste söz alındı. CHP Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, “Biraz önce Mamak Belediye Başkanı arkadaşımız imarda yaptıklarımızı anlatalım dedi. Ben buradan teklif ediyorum. Özel bir gündemde geçmişte imarda neler yapılmış, ne biliyorsa anlatmazsa kendisi de töhmet altındadır, geçmiş Meclis üyeleri de töhmet altındadır. Bildiklerinin tümünü burada özel bir gündemle anlatması gerekir. Lütfen bu konunun üzerine birlikte gidelim” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar ile ilgili konuların görüşülmesi ve soruşturma açılıp açılmayacağı merakla bekleniyor.

GRUPLARDAN KÖSE’NİN SÖZLERİNE TAM DESTEK!

Köse’nin konuşması üzerine Meclis’te gruplardan üst üste söz alındı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık “Biraz önce Mamak Belediye Başkanı arkadaşımız imarda yaptıklarımızı anlatalım dedi. Ben buradan teklif ediyorum. Özel bir gündemde geçmişte imarda neler yapılmış, ne biliyorsa anlatmazsa kendisi de töhmet altındadır, geçmiş Meclis üyeleri de töhmet altındadır. Bildiklerinin tümünü burada özel bir gündemle anlatması gerekir.

Burada AK Parti Grup Başkan Vekiline de büyük görev düşüyor. Bu konunun üzerine gitmezse kendisinin kürsüde söylediği sözler tribüne oynamak anlamına gelir. Lütfen bu konunun üzerine birlikte gidelim” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık ise “Lafımın sonuna kadar arkasındayım. Bedeli neyse öderim. Ödeyecekler de ödesin.

Nereye gidilmesi gerekiyorsa, neyin irdelenmesi gerekiyorsa; yanlışı olan, haksızlığı olan, haram yiyen kimse ortaya çıkarılsın” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Dün Meclis’te imarla ilgili vahim iddialar konuşuldu. AK Parti grubu da bunların soruşturulmasına olumlu bakıyor. Ertan Bey, önümüzdeki Meclis’te önergenizi sunarsınız” diyerek konuyu takip edeceklerini açıkladı. Önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imarla ilgili konular görüşülecek ve Meclis üyelerinin itirafları üzerinden soruşturma açılacak.
 

Editör: TE Bilişim