Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye'nin birçok ilinde yangınların art arda çıkması üzerine başlattığı “Yeşilin Başkenti” kampanyasında 12 saate 1 milyon liralık ağacın satın alındığını duyurdu. Yavaş, Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan’ın Şehit Anaları Derneğinin de destek vermek istediğini belirtmesi üzerine yeni bir organizasyon düzenleyeceklerini duyurdu. 

"ŞEHİT ANNELERİMİZİN HER İSTEĞİ BİZİM İÇİN EMİRDİR"
Tufan, Yavaş’ın paylaştığı gönderinin altına “Mansur başkanım, Şehit Anaları Derneği adına bağışta bulunacağız, dernek başkanımız Pakize Anne ve şehit annelerimiz de gelip elleriyle fidanları dikmek istiyor. Böyle bir organizasyon yapmamız mümkün mü?” şeklinde soru yöneltti.

Kısa süre içerisinde soruya yanıt veren Yavaş, “Şehit annelerimizin her isteği bizim için emirdir. Annelerimizle seve seve bu organizasyonu tertip edeceğiz” açıklamasıyla karşılık verdi. 

Yavaş, Şehit Anneleri Derneği ile birlikte fidan dikme organizasyonu düzenleyeceğini belirtirken Tufan’a “Vatanımız için şehit düşen kahramanların kahraman annelerine derin minnetimi ve saygılarımı iletin lütfen” talebinde bulundu. 

"VATANIMIZ İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ PERÇİNLEMEK İSTERİZ"
Öte yandan Tufan’ın teklifinden sonra Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Medya Koordinatörü Halil Pulant da fidan dikme organizasyonunda yer almak istediklerini “Değerli başkanım; Bizler Malul Sayılmayan Gaziler Derneği olarak ağaçlandırma projeniz olursa katılmak isteriz. Gazilerimiz adına bir gaziler ormanının tohumlarını atmak isteriz. Vatanımız için verdiğimiz mücadeleyi böylece perçinlemek isteriz” açıklaması ile belirtti.

Editör: TE Bilişim