Amerikalı doktor ve aynı zamanda televizyon programcısı olan Mehmet Öz, Türk vatandaşlığından çıkacağını açıkladı.

Öz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu mesajı paylaştı:

“Bu kampanya süreci boyunca çifte vatandaşlığım gereğinden fazla konuşuldu. Bir sonraki Pensilvanya Senatörü olmak için yemin etmeden önce yalnızca ABD vatandaşı olarak hayatıma devam edeceğimi buradan duyuruyorum.

Rakibim Dave McCormick, göçmen aile geçmişimden dolayı bana karşı yürüttüğü saldırılar tıpkı geçmişte Katolik ve Yahudilere yapılan ayrımcılığı anımsatmaktadır. Aslında böyle bir yorum yaparak, McCormick’in ne kadar umutsuz bir rakip olduğu ortaya çıkmıştır. Amerikan Senatosu’nda görev almak isteyen bir kişi için kesinlikle onaylanmayacak bir harekettir bu.”

Cumhuriyetçi partiden Pensilvanya eyaletinde Senatör adayı olarak yarışan Öz, son olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ilişkin sözleri nedeniyle gündeme gelmişti.

Gülen’in 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olduğuna ilişkin iddiaların inandırıcı olmadığını savunan Öz “Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya’da kalmayı sürdürecektir. Gülen’e dokunulamaz” demişti.

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Mehmet Öz İle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme almıştı. Atay Öz’ün Fetullah Gülen’in ABD’ye gitmesindeki rolüne dikkat çekmişti.

Editör: TE Bilişim