Bunun için her şey mübah.

Ama hiç birisi Muarat Bardakçı'nın eline su dökemez. 

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesini savunabilmek adına  bugünki yazısında 2001 yılındaki dolar krizini şöyle hatırlattı:

 “Asıl felâketi 2001 Şubat’ında yaşadık! Ekonomide birşeyler olacağı zaten belli idi, zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit’in 21 Şubat’taki Millî Güvenlik Kurulu’nda birbirlerine girmeleri ve Anayasa kitapçığının havalarda uçuşması beklenen krizi ateşledi. O sabah 670 bin lira olan dolar bir gecede 1 milyon 170 bin liraya çıktı, gecelik faiz yüzde 7 bin 500 oldu, lira, o hafta dolara karşı yüzde 300 değer kaybetti! Ardından peşpeşe iflâslar geldi, en az 400 bin kişi işsiz kaldı ve Cumhuriyet tarihinin bu en büyük krizinin etkileri senelerce devam etti....

Toplumsal hafızamızın gittikçe zayıfladığını ifade eden Bardakçı, dün ne yediğimizi de hatırlamadığımızı ekledi ve şöyle devam etti:

“2001 felâketini hatırlatmamın sebebi, Türk parasının dolar karşısında birkaç günde yüzde 300 değer kaybettiği o günleri unutup şimdi beş ay içerisinde yaşanan yüzde otuzluk düşüşü bir kıyamet senaryosu hâline getirmemizdir...”

Oysa..

Bizim hafızamız gâyet yerinde.

İşte arşiv işte gerçek!

Bardakçı’nın bahsettiği zamanda böyle birşey yok! Dolar kuru 21 Şubat’ta Bardakçı’nın söylediği gibi değil üstelik sonra düşüşe geçiyor.

Yani ortada yüzde 300 diye bir rakam yok!

Editör: TE Bilişim