Habererk / Haber Merkezi

Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Türk, Habererk’in Youtube kanalında deniz emekçileriyle Müsilaj hakkında röportaj gerçekleştirdi.

Türk, röportaj öncesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Ayyıldız Hareketi’nin teşkilatlanması çalışmaları için yola çıktım ama Ayyıldız Hareketi’nin mensupları bu memleketin her derdini dert edinen ona deva arayan Türk Milleti’ni doğru bilgilendiren doğru çözümler üretmek için yola çıkan bir hareket olduğu için şimdi konuyla ne alakası var demeyin. Konunun uzmanı hem de Ayyıldız Hareketi’nin temel taşlarından bir gönüldaşımız olursa ben de haber değeri olan bir şeyi hiçbir zaman kaçırmam. Bursa’ya giderken Karamürsel’e uğramamak olmaz. Ersin Özyılmaz kardeşimiz gönül koyar. Ben de bugün ona uğradım ve denizi görünce şimdi sizi bu tarafa da çevireceğim denizi görünce müsilaj hakkında denizci ve balıkçı olan değerli kardeşimiz Ersin Özyılmaz’a soracağız.”

Ersin Özyılmaz İsmail Türk’ün sorusuna şu yanıtı verir:

“Biz bunu yüzeysel anlatalım. Şimdi bu müsilaj Latince ismidir. Buna Karadeniz’de ‘Kaykay’ , Marmara Bölgesi’nde ‘Dert’ der denizciler. (Neden dert dediklerini açıklıyor) Çünkü balıkçılığı çok ağırlaştırır çok zorlaştırır.

Bunun çoğalmasının bir tane sebebi var: Denizlerimizdeki oksijenin azalması.

Denizde şu anda görmüyoruz ama akşam ağ attığımızda görsel olarak da görüyoruz ağın bize geliş hızıyla da hissediyoruz abi.

Tek çaresi denizdeki oksijen dengesi korumaktır.”

İsmail Türk araya giriyoruz ve Türk, müsilajın da deniz ve deniz canlıları için afet olduğu dile getiriyor.

İSMAİL TÜRK’ÜN RÖPORTAJININ TAMAMI:

Editör: TE Bilişim