İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yol yapım çalışmaları sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenen ekipleri ziyaret ettiğinde, AKP’li meclis üyesi İbrahim Efe’nin kendini yere atarak saldırıya uğradığını öne sürdüğü bir olay yaşandı. Efe, yerde yuvarlanırken bir yaya ile çarpıştı. İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Nazım Gençtürk, TÜGVA ve Ensar ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesinin ardından bir agresifleşme gözlemlediklerini belirtti.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önünde, AKP’li meclis üyesi İbrahim Efe, kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı ve saldırıya uğradığını iddia etti. Efe, bir tartışma sırasında bir kişiye çelme takarak düşürdü.

MHP Lideri Bahçeli'den '3 Mayıs Türkçülük Günü' mesajı MHP Lideri Bahçeli'den '3 Mayıs Türkçülük Günü' mesajı

CHP’li İzmit Belediyesi ekipleri, Kocaeli Şehir Hastanesi’ne alternatif bir yol açmak istediğinde, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından engellendi. Kocaeli Büyükşehir iş makineleri, yolu kapatarak İzmit Belediyesi personelinin girişini engelledi ve fiziki müdahalede bulundu.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, olay yerini incelediğinde, AKP’li meclis üyesi İbrahim Efe’nin ilginç bir davranış sergilediğine tanık oldu. Efe, bir kişinin itmesiyle kendini yere attı, bağırarak saldırıya uğradığını iddia etti ve yerde yuvarlanmaya başladı. Daha sonra ayağa kalkıp tekrar yere düştü. Bu anlar kameralarca kaydedildi.

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şehir Hastanesi bağlantı yolunda asfalt hazırlığı yaparken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından fiziki müdahale ile engellendi. Gençtürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi’nin projelerine müdahale ettiğini ve TÜGVA ve Ensar ile yapılan protokollerin iptalinden sonra bir agresifleşme olduğunu ifade etti. Gençtürk, büyükşehir belediyesinin komisyonlara üyelerinin girmesi konusundaki anlaşmayı da tutmadığını ve genel bir sertleşme yaşandığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi