İngiliz medyasından Daily Mail'in haberine göre; İngiltere'de öfke nöbeti geçiren bir sincap 48 saat içinde 18 kişiyi çeşitli yerlerinden ısırarak hastanelik etti. Kasabalı büyük korkuya kapıldı.

Gri sincap bahçelerde, parklarda yaşlılara, çocuklara ve hayvanlara saldırmaya başladı. Sincabın, Galler'in Flintshire ilçesine bağlı Buckley kasabasındaki hikayesi, hayvansever Corrine Reynolds'un kendisini beslemesiyle başladı.

Ancak minik sincabın 'Gremlinler' filmindeki keskin dişli yaratık Stripe'ın ismini alması uzun sürmedi.

65 yaşındaki Reynolds, Stripe'ı yaz aylarında beslemeye başladığını, o zamandan beri bahçesinde düzenli olarak minik sincapı gördüğünü, ancak son gelişinde sincabın kendisini besleyen eli ısırdığını söyledi.

"48 SAATTE 18 KİŞİYİ HASTANELİK ETTİ"

Sincap saldırısına dair komşularıyla konuşan Reynolds, "Yalnızca 48 saat içerisinde 18 kişiyi yaraladı. Çöp atmaya çıkan insanlara saldırmaya ve ciddi yaralanmalara sebep olmaya başladı" diye konuştu.

Komşulardan 34 yaşındaki Scott Felton, arka kapısında sigara içerken sincabı fark ettiğini söyleyerek, "Bir anda karşımda beliriverdi. Omzuma atladı ve ondan kurtulmaya çalışırken elimi ısırdı. Her şey çok hızlı oldu" dedi. Hastaneye başvurmak zorunda kalan Felton, tetenoz aşısı yaptırdı.

Sincap tarafından parmağının ısırıldığını söyleyen Robinson, "Şimdiye dek 5 ya da 6 komşuma saldırdı. Çöp atmaya çıktığımda beni yakaladı. Parmağımın üstünde ve altında diş izleri var. Bir anda ısırdı ve ondan kurtulmak için elimi sallamak zorunda kaldım" şeklinde konuştu.

Kasaba sakinlerinden biri ise evindeki iki Bengal kedisinin, Stripe'ın saldırısına uğradığını ileri sürerek, normalde hiçbir şeyden korkmayan kedilerinin sincap sesini duydukları zaman dışarı çıkmak istemediklerini belirtti.

İKİ GÜN SONRA YAKALANDI

İki gün öfke kusan "stripe" lakaplı gri sincap , sonunda 65 yaşındaki Corrine Reynolds tarafından yakalandı. Sincap bir hayvan kuruluşuna teslim edildi ve uyutuldu.

SİNCAP UYUTULDU

Yetkililer "Bu sincabı uyutmak zorunda kaldığımız için inanılmaz derecede üzüldük, ancak 2019'da mevzuatta yapılan ve gri sincapları tekrar vahşi doğaya salmayı yasa dışı hale getiren değişiklikler nedeniyle başka seçeneğimiz kalmadı" dedi.

İngiltere'de dolaşımda 2 milyondan fazla gri sincap olduğunu tahmin ediyor.

Editör: TE Bilişim