2019 Şubat ayında hayatını kaybeden Ülkücü Halk Ozanı Ozan Arif Şirin’e anıt mezar yapılacağı haberini 2 Aralık’ta yaptığımız haberle duyurmuştuk. Gerçi bazı gazeteler “Özel Haber” logosu ekleyip yeni haber gibi yapmaları garip karşılansa bile, bu konuda önemli olan Ozan Arif’e yakışır bir “Anıt Mezar’ın”  Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından yapılmış olması idi.

OZAN ARİF'İN ANIT MEZARI PROF. DR. AHMET VEFİK ALP’TEN

Ozan Arif'in mezarı dünya çapında başarılı projelerde imzası bulunan Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından tasarlandı. 

Alp'in tasarımını üstlendiği, ana kitlesi Muğla'nın Leylak Mermerinden oluşan "Anıt Mezar"ın gövdesinde saz şeklinde derinlemesine bir boşluk bulunmakta. Gövdesinde merhumun milliyetçi kimliğini yansıtan 3 hilal konuşlanmakta. Ozan Arif şiirlerinden birer kıta mezarın yan yüzlerinde yer alıyor. Üst bölümü çevreleyen yatay bant üzerinde tarihteki 16 Türk devletini temsilen kabartma logolar bezenmiş. 

“Başbuğumuza yakışır bir Anıt Mezar”

MHP BUNA İZİN VERECEK Mİ?

Prof. Dr. Mimar Ahmet Vefik Alp, şunları söyledi:
"Merhum ülkücü sanat abidemiz Ozan Arif Şirin beyefendinin ebedi istirahatgahını kederli ailesinin takdir ve teveccühleriyle çizmekte olduğum bilgisi doğrudur. Rahmetli Ozan Arif' imiz sadece dava arkadaşım değil, aynı zamanda kader arkadaşımdır. Türk Dünyası'nın ebedi lideri Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş beyefendinin emanetleri olarak her ne kadar bugün siyasetten uzaklarda ise dek gönüllerinizde küçük bir yerimiz, bir izimiz olduğuna inancım tamdır. Uluslararası ödüllü MHP Genel Merkezi projesini de bendenize emanet eden Başbuğumuza da yakışır bir Anıt Mezar projelendirmek inşallah bendenize nasip olur"  

Ankara, Balgat'ta merhum lider Başbuğ  Alpaslan Türkeş’in dileği ile Mimar Kentbilimci Ahmet Vefik Alp tarafından 4.000 m2 lik arsada tasarlanan 25.000 inşaat alanlı MHP Genel Merkez Binası 2012 yılında kamu hizmet yapıları dalında ‘Avrupa’nın en İyisi’ seçilmişti.

Zamansız vefat eden Türkeş’ ömrü binayı göremeye yetmedi. İnşaat Dr. Devlet Bahçeli zamanında yapıldı.

İki kez MHP den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Dr. Alp Türkeş’in vefatından sonra giderek Dr. Bahçeli ve ekibi ile anlaşamamış ve 2003 yılında Parti den ayrılmıştı.

Bu tartışmalar sonra Mimar Kentbilimci Ahmet Vefik Alp'in adı parti binasından kaldırılmıştı.

Mimar Kentbilimci Ahmet Vefik Alp’in Başbuğ Alpaslan Türkeş için “Anıt Mezar” yapmak istemesine MHP’nin nasıl tepki göstereceği ise bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim