Radar cezaları iptal mi olacak?
Kurban Bayramı tatilinde hız sınırı ihlallerine yönelik yapay zeka destekli radar sistemleriyle kesilen cezalar büyük tepki topladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hız limitlerinin ani değiştiği bölgelerde sürücülerin cezaya maruz kaldığı yönündeki şikayetler üzerine, bu uygulamaların gözden geçirileceğini duyurdu.
TBMM’ye sunulan trafik güvenliği eylem planı kapsamında cezaların artırılması öngörülse de AKP içinden bazı isimler bu uygulamanın caydırıcılıktan çok gelir elde etmeye yönelik olduğu görüşünü dile getirdi.
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, cezaların iptal edilmeyeceği ancak radar uygulamalarının daha dikkatli inceleneceğini belirtti. Hız limitlerindeki ani değişikliklerin sürücüler açısından mağduriyet yaratmaması için yeni düzenlemeler değerlendiriliyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.