Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pisten çıkarak 3 parçaya bölündü. İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında 183 yolcunun bulunduğu ve yaralıların olduğu bilgileri geldi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 52 kişinin yaralandığı ifade edildi. Alınan son bilgilere göre; Pegasus firmasına ait uçağın deniz üzerinden inişi esnasında pistte tutunamadığı ve kaymasının hemen ardından yola savrularak 3 parçaya bölündüğü belirtildi.

Kazanın hemen ardından uçakta yangın çıktığı da ifade edilirken İstanbul Valisi Ali Vali Yerlikaya 52 kişinin yaralandığını söyledi. Sabiha Gökçen'e doğru olan tüm iniş ve kalkışlar ise ileri bir zamana kadar ertelendi.

Uçak Kaza

52 Yaralı Var

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise kazanın ardından yaptığı ilk açıklamasında uçak içerisinde 183 yolcunun olduğunu ve 52 yaralının şu an için kayıtlara geçtiğini söyledi. Kazada yara alan 2 pilotunda sağlık durumlarının ciddiyetlerini koruduğu saptandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise kazanın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Türk Hava Yolları Basın Müsaviri Yahya Üstün de açıklamasında Sabiha Gökçen'e tüm iniş ve kalkışların durdurulduğunu iletti.

Uçak Kaza

Editör: TE Bilişim