SADAT'ın kurucu isimlerinden Ersan Ergür, Sedat Peker’in son videosundaki iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Ersan Ergür, “Takke Düştü Sedat Peker'in KELİ Göründü!” deyip sosyal medyada şunları yazdı:

“Hani Cumhurbaşkanına laf söyletmem diyordu?

17-25 Aralıkta, Gezi Olaylarında, MİT Tırlarında ve 15 Temmuz'da yapılmak istenen neyse Sedat Peker'in açıklamaları ile de yapılmak istenen odur.

Anlaşılan Sedat Peker'in kızının kafasına silah dayanmış. Ya da ABD CAI ve FETÖ gibi Türkiye düşmanlarınca satın alınmış.

Türk Milliyetçisi olduğunu söyleyen biri Ülkesini, Milletini ve Müslümanları töhmet altında bırakacak iftiralara tevessül edebilir mi?

Allah Resulüne sormuşlar; Mümin zina eder mi? Eder. Hırsızlık yapar mı? Yapar. Adam öldürür mü? Öldürür. Peki yalan söyler mi? Hayır ASLA! Peki bende ilave edeyim. İftira eder mi? ASLAAAAAAA...

Peki Sedat Peker SADAT'ın El Nusraya silah verdiği iftirasını nereye koyacağız.

Evirip çeviriyorum bunu sığdıracak bir çuval bulamıyorum. Artık Yüce Türk Milleti Sedat Peker üzerinden yapılmak istenen algıyı net olarak görmüştür. Bu oyunda boşa çıktı ve göreceksiniz yükselen Türkiye'ye yarayacak. Tıpkı 15 Temmuz Darbe kalkışması gibi...

Unutmayın! TUZAK KURANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH'TIR.”

İşte o mesajlar:

SADAT yöneticilerinden Ali Coşar ise, “Türkiye düşmanı ne kadar Fetö menşe'li - ulusalcı-muhalif silahşör / medyatör haber sitesi varsa, hepsi SP'in iftiralarına 4 elle değil, 100 elle sarıldılar. Dertleri Vatanı satmak pahasına ÇAMUR atmada yarışarak, TR'yi eski TR'ye geri döndürmek ve emp. efndilere kuyruk sallamak” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

SADAT'TAN "PEKER" AÇIKLAMASI

SADAT, Sedat Peker’in iddialara ilişkin olarak, dün akşam yayımladığı açıklamasında, "SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır.Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok" ifadelerini kullandı.

SADAT’ın açıklaması şöyle:

"Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; 'Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme' maskesi altında 'silah kaçaklığı' yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek ‘çamur at, tutmasa bile izi kalır’ mantığıyla hareket ettiği görülmektedir.

İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.

İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur."

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker dün yayımladığı videoda, Suriye’ye yolladığı silahların, SADAT tarafından kendisinin haberi olmadan El-Nusra adlı örgüte gönderildiğini iddia etti.

Peker, yayınladığı videoda, Suriye'deki Türkmenler'e yardım etmek için kampanya düzenlediğinden bahsederken, 9 Ocak 2020'de görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT'ın kendilerinden habersiz El-Nusra'ya silah gönderdiğini öne sürdü.

“Kıymetli kardeşlerim MİT TIR’ları yakalandıktan sonra kendi kafamda şöyle bir şey oluşmuştu, Biz oraya, hem toplumun duygularını yükseltmek, hem Türkmenlere kıyafet, İnsansız Hava Aracı... Ama bunlar sayıca çok fazla. Telsizlerden tutun, çelik yelekler, onlar bunlar. Bu projeyi de düşündük, o milletvekili arkadaşla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlerle konuştu” diyen Peker şunları anlattı:

“Sonra 'biz ek TIR’lar verelim, sizin TIR’larla beraber işte. Bizim TIR’ların basına resmini veriyoruz, benim adıma giden başka araçlar var. Onlar da başka yerlerdeki Türkmenlere gidiyor. Ama biz o araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bilmiyoruz dediğim, silah var, onu biliyoruz, çocuk değiliz. Ama bu MİT ya da askeriye tarafından organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. O SADAT'ın içerisindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini kendi paramla alıyorum. Ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, direkt geçiş yapıyor. Sonra bana, 'Bize de biraz verir misin?' Ben de tamam dedim.”

Malzemelerin alınmasının ardından ise Türkmenler'den teşekkür mesajı aldığını söyleyen Peker, “Türkmenler her yerde video çekip teşekkür ediyor. Bir iki tanesi Arapça konuşuyordu. Sonra bir Türkmen arkadaş, 'Onlar El-Nusra'cı' dedi. Diğer arkadaşlar da bana 'Bu gidenler, El-Nusra'ya gidiyor' diyor. Benim üzerimden gidiyor, ama ben yollamadım. SADAT'çılar yolladı.”

PEKER: KIZIMIN BAŞINA SİLAH DAYAMIŞLARDIR

Peker, önceki videosunda “Şunu söylüyorum benim düşüncelerime, fikirlerime değer verenlere, vatan delilerine, vatanın fedailerine: Eğer kim size çıkıp buraya yağmayalım derse inanın o haindir. Bir gün ben size bu şekilde dersem, sokağa çıkın yağmalayın, bilin ki benim ufak kızımın başına silah dayamışlardır” şeklinde konuşmuştu.

NE OLMUŞTU?

Sedar Peker, 2015 yılında, Suriye’deki iç savaşta, Türkmen Dağı bölgesinde Türkmenlere 4 TIR yardım göndermişti. Tırlarda askeri teçhizat, çok sayıda silah vardı. TIR’ların üzerinde “Bayır Bucak Türkmenlerine Sedat Peker’den destek konvoyu” yazıyordu.

EL NUSRA NEDİR?

El Kaide'nin Suriye kolu olarak kurulan El Nusra, daha sonra adını Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) olarak değiştirdi. HTİ halen İdlib'in büyük bölümünü kontrol altında tutuyor. Türkiye ve uluslararası toıplum halen HTŞ'yi terör örgütü olarak kabul ediyor.

“MEHDİ GELECEK” DEYİP SONRA GÖREVİ BIRAKMIŞTI

SADAT, 1996 yılında irticai faaliyetlerden dolayı TSK'dan emekli edilen Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuştu.

Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak görev yapmıştı.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) kongresinde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek, ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleriyle tepki çekmişti. “Mehdi” açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyesi Adnan Tanrıverdi, görevlerinden istifa etmişti.

Editör: TE Bilişim