Sedat Peker'e operasyon!

Sedat Peker'e operasyon!
Sedat Peker'in videolarında bahsettiği isme operasyon gerçekleşti.

Şanlıurfa'da, Sedat Peker'in videolarında bahsettiği Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MİSİAD) Feridun Öncel düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Öncel, sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yurt genelinde faaliyet gösteren; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'gasp', 'rüşvet', 'yaralama', 'tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarına karıştığı belirlenen "Sedat Peker suç örgütüne" yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda MİSİAD Başkanı Feridun Öncel'i Şanlıurfa'da gözaltına aldı.

Öncel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

PEKER 'BAŞKAN' DİYE BAHSEDİYORDU, MHP ESKİ İL BAŞKANI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yayımladığı videolar ve sosyal medya paylaşımlarıyla Türkiye'nin gündemine oturan Sedat Peker’in, "Feridun başkan“ diye bahsettiği kişinin kim olduğu ise merak edilmişti.

Peker’in videolarında bahsettiği "Feridun başkan“ın Şanlıurfa MHP eski İl Başkanı Feridun Öncel olduğu ortaya çıktı.

SEDAT PEKER’İN ‘BAŞKANI’ FERİDUN ÖNCEL KİM?

Peker’in, cezaevinden çıktıktan sonra yakın görüntüler verdiği, birlikte gezilere, tatile gittiği ve “Başkan” diye hitap ettiği Feridun Öncel, Memleketçi Sanayici ve ve İşadamları Derneği’nin (MİSİAD) başkanı.

İlk adı “Milliyetçi” olan derneğin adı, Peker cezaevinden çıktıktan sonra “Memleketçi” olarak değişti. O dönem Peker, “MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin aleyhine” açıklamalarda bulunmuştu.

Kulislerde “Peker’in, bu açıklamalarla aslında Feridun Öncel’i MHP’den koparmak istediği” konuşulmuştu. 1995’li yıllarda MHP’nin Şanlıurfa İl Başkanı olan Öncel, “MHP’ye ve ülkücü camiaya da yakınlığı” ile tanınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.