Kanal42 Haber’de yer alan habere göre, Selçuklu Kongre Merkezi (SKM) etkinlik takvimi listesi içinde yer alan ve önümüzdeki günlerde Ayta Sözeri isimli sanatçı tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlik tepkilere neden oldu.

İnsan Hakları ve LGBT hakları aktivisti ve Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olan Sözeri’nin Konya’da program düzenleyecek olması, Konyalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu organizasyonun şehrin yapısıyla bağdaşmayacağını söyleyen Konyalılar, etkinliğin iptal edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. SKM tarafından ise etkinlik listesi detayında Ayta Sözeri’nin “LGBT hakları aktivisti” olduğu ifadesi silindi. Geçtiğimiz günlerde Konya’da bir kafede gerçekleştirilecek olan “Cadılar Bayramı Partisi” etkinliği de tepkilere neden olmuştu.

Kamuoyundan gelen tepkilerin artmasının ve Merhaba Gazetesi’nin bu konu ile ilgili haber yapmasının ardından etkinlik iptal edilmişti. Sanatçı Ayta Sözeri tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan etkinliğin iptal edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim