"Sigara içilmesini şikayet ettim, işten çıkarıldım"

Patlamada eşi Havva Çelik'i kaybeden, fabrikanın eski işçilerinden Salih Çelik, fabrikada sigara içildiğini ve bunu şikayet ettiği için işinin dördüncü ayında işten çıkarıldığını söyledi.

Salih Çelik, "Burada genç çalışmıyor çünkü tedbir yok. Oraya ancak muhtaç olan biri gider. Ben de muhtaçtım. Kirada oturuyorum ne yapayım. Eşim orada çalışıyordu, ben inşaatlarda yevmiyeli çalışıyorum. Gündelikçi olarak. Benim oğlum askerden bu sabah geldi" dedi ve ekledi:

"Bu fabrikanın kaçıncı patlayışı. Her patladığından sonra isim değiştirilerek yeniden kurulmaz ki. Neden incelemiyorsunuz. Onlar sefasını sürer, biz bağıra bağıra ağlarız sadece. Ben şimdi çoluk çocuğum ile kalacağım evde. Benim yaramı kim saracak, hiç kimse.

"Bir düzen kurmuştum. Ben ne garibanlıklarla büyüdüm. İşte o arkadaşım bilir, zar zor evlendim çoluk çocuk sahibi oldum bir yuva kurdum tam mutluluğu yakaladım derken mutluluğum gidiyor. Böyle adalet mi olur. Ben ne yapacağım şimdi?"

Patlamada hayatını kaybedenlerin bir kısmının cenaze törenleri bugün düzenleniyor.

FABRİKA SAHİBİNE PATLAMA SONRASI MORAL YEMEĞİ!

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda dün meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, 108 işçi yaralandı ve 3 işçiyi de arama çalışmaları devam ediyor.

Karar gazetesinden Seda Çakır’ın haberine göre, 11 yılda 6 kez patlayan fabrikanın sahibi Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a patlamadan sonra destek vermek için, MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları tarafından 'moral yemeği 'düzenlendi.

PAYLAŞIM KALDIRILDI

Can pazarının yaşandığı facia sonrası düzenlenen 'moral yemeği' sosyal medyada tepki ve eleştirilerin odağı oldu. MÜSİAD Bursa'nın Twitter hesabından yapılan paylaşım ise tepkilerin ardından kaldırıldı. 

Editör: TE Bilişim