Sosyal medyanın gücü! FETÖ'cülere af isteyen Ahmet Yaramış istifa etmek zorunda kaldı

Sosyal medyanın gücü! FETÖ'cülere af isteyen Ahmet Yaramış istifa etmek zorunda kaldı
15 Temmuz'la ilgili sözleri nedeniyle gündeme gelen Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti.

Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "14 Temmuz 2020 tarihinde '15 Temmuz'u Anlamak' konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'ndan istifa etmiştir" ifadesi kullanıldı.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Afyonkarahisar'da 15 Temmuz'a ilişkin katıldığı bir panelde ''Darbe teşebbüsüne karışmış pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor'' demişti.

Yaramış'ın bu sözleri hem siyasette hem de kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Prof. Dr. Yaramış bu sözlerin ardından çok üzgün olduğunu belirtmiş eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isterse istifa edebileceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.