TBB Başkanı Sağkan: 15 hukuk fakültesi mezuniyet belgesi tahrif edildi

TBB Başkanı Sağkan: 15 hukuk fakültesi mezuniyet belgesi tahrif edildi
TBB Başkanı, sahte e-imza skandalında 15 hukuk fakültesi mezuniyet belgesinin tahrif edildiğini, 199 kişi hakkında dava açıldığını ve yargıya duyulan güvenin azaldığını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, 15 hukuk fakültesi mezuniyet belgesinin sahte e-imza skandalı kapsamında tahrif edildiğini açıkladı. Bu belgelerden üçünün, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden avukatlara ait olduğu ve bu kişilerin herhangi bir baroya kayıtlı olmadığı belirtildi.

Sağkan, SZC TV'de yaptığı açıklamada, yargıya duyulan güvenin ciddi şekilde zedelendiğini ve kamuoyunda yaşanan infialin hukuka olan güveni azalttığını vurguladı. Ülkenin temel sorunlarına değinen Sağkan, en öncelikli gündemin hukukun üstünlüğüne saygı ve yargı bağımsızlığı olduğunu belirtti. Yargının temel hak ve özgürlükleri koruyan bir yapı olmaktan uzaklaştığını ve bu hakların kısıtlanmasında araç olarak kullanılabildiğini ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü üç soruşturmadan ikisinin iddianameyle birleştirildiğini ve 199 kişi hakkında kamu davası açıldığını, 37 kişinin tutuklu, yaklaşık 150 kişinin ise adli kontrol altında olduğunu açıklayan Sağkan, sahte e-imza skandalına ilişkin soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini ve önümüzdeki hafta yeni bilgiler paylaşacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeme getirdiği İBB davasında 'borsa' iddiasıyla ilgili olarak da ilgili başsavcılığa soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.