TGC'den Altaylı'nın gözaltısına tepki: 'Basın özgürlüğüne tehdit'

TGC'den Altaylı'nın gözaltısına tepki: 'Basın özgürlüğüne tehdit'
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Fatih Altaylı'nın gözaltına alınmasını basın özgürlüğüne yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi ve derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteci Fatih Altaylı'nın gözaltına alınmasını sert bir dille kınadı. TGC Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 159. sırada yer aldığı ve haksız gözaltıların medya özgürlüğünü tehdit eden başlıca unsurlar arasında yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, gazetecinin öncelikli sorumluluğunun halka karşı olduğunu, mesleğin temel ilkelerinin ve özgürlükçü demokrasinin gazetecileri yönlendirdiğini vurgulandı. Gazetecilerin tehdit edilerek ve yargı kullanılarak sürekli gözaltı uygulamalarıyla baskı altına alınmasının, halkın haber alma hakkının engellenmesi anlamına geldiği ifade edildi. Altaylı'nın 21 Haziran 2025 Cumartesi gecesi, 20 Haziran 2025'te yayınladığı YouTube videosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'tehdit içerdiği' öne sürülen ifadeler nedeniyle gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Ayrıca, YouTube videosunun kasıtlı olarak bir bölümünün alenen yayılarak bağlamından koparıldığı ve sosyal medyada Altaylı'nın hedef gösterildiği belirtildi. TGC, Cumhurbaşkanı'nın tehdit edildiği iddiasıyla gözaltına alınmanın meslektaşlarına yapılan bir haksızlık olduğunu vurgulayarak, Altaylı'nın gözaltına alınmadan önce Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından 'suyun ısınıyor' şeklinde bir açıklama gelmesinin basın özgürlüğü açısından kabul edilemez bir tehdit olduğunu dile getirdi ve meslektaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.